فرز دندانپزشکی چیست و چه کاربردی دارد؟
در میان ابزارهای دندانپزشکی، فرزهای دندانپزشکی ابزارهایی هستند که به منظور برش، حفر و اصلاح ساختارهای دندانی و لثهها در روشهای درمانی و جراحی دندانپزشکی استفاده میشوند. این ابزارها از طریق انرژی مکانیکی، برقی یا ارتوپیک (مثل لیزر) عمل میکنند و در مجموعهای از فرآیندهای دندانپزشکی مانند پانسمان دندان، نظافت دندان، درمان ریشه و ایمپلنتولوژی استفاده میشوند ، همچنین از این ابزارهای دندانپزشکی برای صاف کردن و برداشت اضافههای ترمیمهای فلزی همچون آمالگام و ترمیمهای همرنگ دندان مثل کامپوزیتها استفاده میشود.
آشنایی با انواع فرزهای دندانپزشکی و کاربردآنها
فرزهای دندانپزشکی از متریال مختلفی تهیه میشوند، که هر کدام برای کاربردهای خاصی استفاده میشوند.
فرز دندانپزشکی فولادی (Stainless Steel):
ابزاری اقتصادی و مناسب برای آمادهسازی حفرههای دندانی و تخلیه دنتین هستند. علاوه بر این، قابل استفاده در برش، اصلاح، تنظیم و برای کاربردهای دیگر نیز هستند. یکی از خصوصیات جذاب این فرزها قابلیت انعطاف آنهاست. آنها قادرند با سرعتهای پایین به خوبی عاج را بگیرند، اما با افزایش سرعت یا در صورت تراش نسجهای سختتر مانند مینای دندان، خیلی سریع کند میشوند. کند شدن فرز علتی برای لرزش و تولید حرارت در فرآیند تراش دندان است که میتواند برای بیمار و دندانپزشک، ناراحتی و خستگی ایجاد کند.
فرزهای فولادی معمولاً با یک شنک RA نوع latch همراه ارائه میشوند و مقاومت زیادی در برابر پریدگی و شکستن دارند. با این حال، عموماً این فرزها نسبت به فرزهای کاربایدی زودتر کند میشوند و در طول زمان دچار خوردگی نیز میشوند.
فرزهای دندانپزشکی سرامیکی:
فرزهای سرامیکی به طور عمده در درمانهای ترمیمی دندان استفاده میشوند که نشاندهندهٔ قابلقبول بودن عملکردشان در خارجکردن پوسیدگی دندانی هستند. علاوه بر این، عملکرد خوبی در برداشت آمالگام موجود روی دندان از خود ارائه میدهند. البته باید توجه داشت که زمانی ترمیم یک دندان موفق خواهد بود که انامل، مواد ترمیمی و پوسیدگیهای دندان به طور کامل حذف شوند. اما به کمک فرزهای سرامیکی این عملیات را میتوان به طور ایمن و بدون وجود ریسک انجام داد و میتوان گفت که این فرزها تهدیدی برای مینای دندان نخواهند بود. اما در استفاده از فرزهای سرامیکی لازم است که پرداخت بیشتری روی دندان انجام شود. این فرزها مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارند و در عین حال در برداشت پوسیدگی بسیار موثر عمل میکنند.
فرز دندانپزشکی پلیمری:
در هنگام برداشت پوسیدگی، با استفاده از فرزهای کارباید یا سرامیکی این احتمال وجود دارد که مقدار بیشتری از نسج دندان برداشته شود، که این امر باعث باز شدن پالپ میشود. به منظور جلوگیری از این موضوع، فرزهای پلیمری وارد بازار شدند. اولین سری از فرزهای پلیمری برای برداشت پوسیدگیهای عمیق طراحی شدند، اما متریال مورد استفاده در ساخت آنها (پلاستیک) در سرعتهای بالاتر از ۱۰۰۰ دور تخریب میشد. که این اشکال در سری دوم فرزهای پلیمری اصلاح شد. پلاستیک آنها از نوع بسیار مرغوبتری انتخاب شد به طوری که توانایی تحمل سرعتهای بالای ۴۰۰۰ دور را نیز دارند. طراحی منحصر به فرد فرزهای پلیمری این امکان را ایجاد میکند که پوسیدگی دندان برداشته شود بدون آنکه به قسمتهای سالم دندان آسیبی وارد شود زیرا میزان سختی فرز پلیمری، کمتر از مینا و عاج سالم و از نسج پوسیده بیشتر است.
فرز دندانپزشکی کاربایدی تنگستن(Tungsten Carbide):
فرزهای کاربایدی یکی از فرزهای پرکاربرد در میان ابزارهای دندانپزشکی هستند که نام استاندارد بینالمللی آن، ISO500 است. نوک شفاف و سخت این فرزها آنها را به وسیلهای مناسب برای حفر و برش بافتهای سخت مانند دندانها و استخوان، تبدیل میکند.
این فرزها به سرعت جای نسل قدیمیتر فرزهای استیل را گرفتند زیرا هم کارایی سریعتری دارند هم و قابل پیشبینیتر هستند.
جنس تنگستن در سر این فرزها، خواص فیزیکی آنها را تقویت میکند. تنگستن سه برابر سختتر از فولاد بوده و در دماهای بالا بسیار مقاوم است به همین دلیل است که دندانپزشک با استفاده از این فرزها میتواند فیشینگ فوقالعادهای را به ساختارهای دندانی بدهد. همین سختی، این امکان را به فرز کاربایدی میدهد که برشهای بسیار تیزی را ایجاد کرده و بدون اینکه بشکند یا کند شود، نسج دندان را به راحتی بردارد.
برخلاف فرزهای الماسی، فرزهای کارباید تنگستن قابلیت استفاده مکرر را دارند. با این حال، به دلیل شکستپذیری، توصیه میشود با سرعتهای بالایی استفاده شود. فرزهای کارباید به همراه شنکهای FG و RA به بازار عرضه میشوند و برای ظریفکاری و جداسازی مواد ترمیمی مانند کامپوزیتهای هیبریدی بسیار مناسب هستند و در انجام کار، نتیجهای تمیز و بیعیب و نقص به ارمغان میآورند.
موارد استفاده از فرزهای کاربایدی به شرح ذیل است:
آمادهسازی حفرههای دندانی
تکمیل سطوح ترمیمی
جداسازی مواد قدیمی پرکننده
ایجاد فاصله بین دندانهای متصل
و...
تیغههای فرزهای استیل و کارباید به شکلهای ساده و دارای بریدگیهای عرضی ساخته میشوند که در نوع دوم، بریدگیهای عرضی باعث میشود بیشترین توان برندگی را داشته باشند.
قیمت فرزهای کارباید تنگستن نسبت به فرزهای استیل بالاتر است، درحالی که عمر کاربردی آنها بیشتر است. فرزهای کارباید تنگستن به دلیل لرزش و ارتعاش کمی که در هنگام استفاده ایجاد میکنند، بهخوبی شناخته شده و در حین استفاده debris کمی ایجاد میکنند. در ساخت تیپ این فرزها، بهطور معمول از تنگستن استفاده میشود که در مقایسه با فولاد شکنندهتر است. به همین دلیل، شنکها اغلب از جنس فولاد ساخته میشوند.
فرز الماسه(Diamond):
کاربرد فرزهای الماسه در حفر و برش انواع بافتهای سخت و ترمیم دندانی مانند روکشهای پرسلن و کامپوزیت بسیار کارآمد است.
ذرات الماسی که در فرزهای الماسی وجود دارد و تیغههای برنده در فرزهای کاربایدی تفاوتی را در نحوه بریدن ایجاد میکند. به دلیل همین تفاوت فرز کارباید و الماسی، فرزهای الماسی برای برداشت اجسام شکننده مثل مینا و سرامیک مناسبتر بوده و اغلب از آنها در درمانهای مرتبط با روکش یا ونیر استفاده میشود. در حالی که فرزهای کارباید در تراشیدن اجسام و مواد کشسان مثل عاج موثرتر عمل میکنند.
این فرزها دارای نوک الماسی هستند که از تکنیک گالوانیزه استفاده میکنند. طبقه بندی ایزو با استاندارد ISO 860 این فرزها را شناخته میکند.
فرزهای الماسه با استفاده از یک سر فرز شامل ذرات الماس با زاویه و نوک تیز که به یک ماده زمینه نرم تر چسبانده شدهاند، تولید میشوند.
برای استفاده از فرزهای الماسه از هندپیسهای high speed (توربین) استفاده میشود. سختی زیاد این فرزها، آنها را به ابزاری کارآمد جهت تراشیدن بافت مقاوم دندان تبدیل میکند.
مکانیزم فرزهای الماسی به این صورت است که روی بافتهای سخت مثل مینا و استخوان را ساییده و سطحی خشن به دست میآید. و با نفوذ بالایی که روی این سطوح دارد، به شکل مورد نظر میرسد.
این فرزها از تلفیق ذرات ریز الماس در داخل یک سوبسترا ساخته شدهاند و اغلب به همراه یک شنک فریکشن گریپ (FG) به کار میروند.
فرزهای الماسی درجه زبری بسیار نرم ( ۳۸ الی ۴۴ میکرون) تا فوق العاده خشن (۱۲۵ الی ۱۵۰ میکرون) را شامل میشوند. همچنین طول عمر و کارایی بسیار خوبی دارند بنابراین در تنوع بسیار از اندازه و شکل، مورد استفاده دندانپزشکان قرار میگیرند. از معایب این نوع فرزها میتوان به این مورد اشاره کرد که با وجود اینکه اگر به درستی استفاده شوند طول عمر قابل قبولی دارند اما به نسبت نمونههای مشابه ماندگاری کمتری دارند. علاوه بر این استریل کردنهای پی در پی قابلیت برش این فرزها را کاهش میدهد.
فرز سنتتیک (Composite):
فرزهای سنتتیک، که معمولاً از جنس پلیمر تهیه میشوند، برای حفر و برش ترمیمهای دندانی مانند کامپوزیتها به کار میروند.
برخی از کاربردهای فرزهای دندانپزشکی عبارتند از:
برش دندان
فرزهای دندانپزشکی برای برش بافت دندانی استفاده میشوند. ممکن است نیاز به برش دندان برای ایجاد فضا برای پروسههایی مانند قرار دادن ترمیمیات دندانی، تهیه ایمپلنت دندانی یا ارتودنسی داشته باشید.
حفر دندان
برای حفر مناطق مختلف دندان مانند دندان تسمهای (کاریس) و آمادهسازی حفرههای دندانی برای ترمیمیات دندانی و درمان ریشه از فرزها استفاده میشود.
اصلاح شکل دندان
فرزهای دندانپزشکی در اصلاح شکل دندانها کاربرد دارند. ممکن است بخواهید شکل یک دندان را تغییر دهید، مانند تغییر شکل دندان برای استقرار ترمیمیات دندانی یا درمان اندو.
جراحی دهان و فک
در مراحلی از جراحی دهان و فک، فرز دندانپزشکی برای برش بافت لثه، جراحی ریشه و آمادهسازی برای جراحی ایمپلنت استفاده میشود.
پانسمان دندان
فرزهای دندانپزشکی در پانسمان دندانی نیز استفاده میشوند، برای برش و حذف بافتهای نرم مانند لکههای ایجاد شده روی دندان و بافتهای مرده.
از آنجا که دندانپزشکی یک فرآیند حساس است، فرزهای دندانپزشکی در دقت و کارآیی بالایی طراحی و ساخته میشوند تا به دندانپزشکان کمک کنند درمانهایی بهتر و با بالاترین دقت داشته باشند.
بخشهای مختلف فرز دندانپزشکی
بخشهای مختلف این ابزار نقشهای جداگانه ای دارند. ساختار آن شامل Head، Neck و Shank است.
Head بخشی است که مسئولیت تراش دادن را انجام میدهد و قسمت برنده فرز است. Neck نیز مسئول اتصال Head به Shank است. Shank بخش اصلیتر و عمدهای از این ابزار است که درون هندپیس قرار میگیرد و حرکت دورانی هندپیس را به آن منتقل میکند.
دستگاههای فرز دندانپزشکی به سه دسته زیر تقسیم میشوند
friction grip, right angle, straight hand piece
(FG)Friction Grip
انتهای ابزارمورد نظر، صاف و بدون زبانه بوده و برای هندپیسهای high speed (توربین) ساخته شده است. همچنین این نوع از فرزها در دندانپزشکی ترمیمی کاربرد بسیاری دارند.
آنها به صورت استاندارد، کوچک، بلند و جراحی در انواع و ابعاد مختلف موجود هستند. شنکهای این نوع ابزار بیشتر در فرزهای الماسی و کاربایدی استفاده میشوند و اغلب به طول ۲۰ میلیمتر و قطر ۱٫۶ میلیمتر هستند. فرزهای این دسته دارای انواع مختلفی هستند که با توجه به ابعاد و مدل تعریف میشوند.
(RA) Right angle/Latch-type
این نوع فرزها به منظور اتصال به هندپیسهایی با سرعت کم low speed (آنگل) ساخته شدهاند و دارای زبانهای در انتها هستند که در تقویت اتصال فرز به هندپیس به کار میرود.
دارای طول و قطری بیشتر از فرزهای FG است (با طولی حدود ۲۰ میلیمتر و قطری حدود ۲٫۳۵ میلیمتر) و برای برداشت زواید و صیقلدهی پروتزهای ثابت و قابل حرکت، مخصوصاً بر روی عاج نرم و سقف محفظه پالپ و پوسیدگیهای عاجی استفاده میشوند.
(HP) Straight handpiece
اصلاح متریال و ترمیمهای فلزی اغلب با استفاده از استریت هندپیس انجام میشود، که به طور عمومی دارای طول بیشتری نسبت به سایر فرزهاست.
کاربردهای دیگر این فرزها شامل برداشت پوسیدگیهای عمیق و پرداخت ترمیمهای فلزی است.
انتخاب فرز مورد استفاده در دندانپزشکی بستگی به نوع و مرحله درمان دارد.
فرزهای دندانپزشکی با توجه به مواد ساخته شده و قطر و شکل سر آنها متفاوت هستند. همچنین، برخی فرزها دارای سیستمهای خنک کننده هستند تا حرارت ناشی از برش را کاهش دهند و هر مورد بسته به نوع کاربرد آن میتواند مزایا و محدودیتهای خاص خود را داشته باشد.
استفاده از فرزهای دندانپزشکی اهمیت منحصر به فردی دارد، زیرا این ابزارها کمک میکنند تا روند درمان دندانپزشکی با دقت و کارآیی بیشتری انجام شود و به بیماران به ارائه خدمات درمانی بهتر و سریعتر کمک میکند.
فرزهای ترمیمی بر اساس جنس بخش برنده آنها به دو دسته تقسیم میشوند:
الماسه (سیلیسی) و کاربایدی.
فرزهای الماسه معمولا با توربین استفاده میشوند، اما فرزهای کاربایدی نیز برای استفاده با توربین موجود هستند. زیرا در هنگام استفاده از توربین با سرعت بسیار بالا، ضرورت دارد که فرز مورد استفاده دارای آبپاشی مناسب باشد، چون گرمای تولید شده در اثر فعالیت توربین میتواند دندان را تحریک کرده و فرز را خراب کند.انتهای بدنه این فرزها، صاف و بدون هیچ زبانه یا فرورفتگی هست.
فرزهای کاربایدی هم عمدتاً برای استفاده با آنگل ساخته میشوند، زیرا به راحتی عاج پوسیده را برداشته و زمانی که به قسمت سالم دندان رسید، دندانپزشک با مقاومت مواجه میشود که این امر توانایی تشخیص او را افزایش میدهد. همانطور که از توربین برای فرزهای کارباید میتوان استفاده کرد، فرزهای الماسی نیز برای آنگل تولید شدهاند. سرعت چرخش فرز آنگل بسیار کمتر از توربین است، بنابراین گرما به عاج دندان کمتر وارد میشود.انتهای بدنه این فرزها برخلاف فرزهای توربین، حالت زبانهدار یا به اصطلاح لچ تایپ Latch type دارد.
این فرزها در اشکال و اسامی مختلف موجود هستند و هر کدام با توجه به شکل و نوع، کاربرد خاص خود را دارند.
طبقهبندی فرز دندانپزشکی بر اساس قدرت برندگی
نوارهای رنگی روی Shank فرزهای دندانپزشکی معیارهایی مانند ضخامت، زبری، نرمی و قدرت برندگی را نشان میدهند.
این رنگها به ترتیب سفید، قرمز، زرد، آبی، سبز و سیاه هستند. فرزهایی با نوار سفید نرمترین مدل هستند و هرچه به سمت سیاه میروند میزان زبری آنها بیشتر میشود. که معمولا تقسیمبندی زبری فرزهای الماسی بر اساس استاندارد جهانی انجام میشود.
برای تراش، اغلب از فرزهای دارای نوار سبز، آبی و مشکی استفاده میشود و برای پرداخت کامپوزیتها از فرزهای با نوار زرد استفاده میشود.
همچنین، برای کانتورینگ کراونها از نوار قرمز استفاده میشود. به علاوه، فرزهای با نوار آبی رنگ استانداردترین فرز برای برداشتن مینا هستند.
نوار سفید: فوقالعاده نرم
نوار زرد: خیلی نرم
نوار قرمز: نرم
نوار آبی: استاندارد
نوار سبز: زبر
نوار مشکی: زبر
دو نوار مشکی: فوق العاده زبر
تفاوت فرزهای دندانپزشکی از نظر Head
Head، بخشی از فرز دندانپزشکی است که مستقیماً با دندان در تماس است. وظیفه Head در فرز دندانپزشکی، تراشیدن دندان به صورت عمیق و بزرگ است. برخی از سرهای فرزها برای تراشیدن دیواره دندان طراحی شدهاند، در حالیکه برخی دیگر از آنها برای ایجاد حفرههای عمیق و تراشکاری درون دندان استفاده میشوند.
سرالماسهها، بخشی است که در مقابل دندان قرار میگیرند و وظیفه اصلی برش، حذف و شکل دادن به بافتهای دندانی یا ترمیمهای دندانی را دارند. سر فرزهای الماسی در انواع مختلفی با اندازهها و شکلهای متفاوت قابل تهیه هستند. بر اساس نیاز و کاربرد، Head میتواند مسطح، مخروطی، استپشکل، گیرهدار و ... باشد. این تنوع در Head به دندانپزشک امکان میدهد تا بر اساس نیاز خود، سریهای مناسب را برای انجام کار مشخص انتخاب کند.
انتخاب صحیح Head بستگی به نوع مداخله دندانپزشکی و نیاز بافت دارد. مثلاً برای ترمیم کامپوزیتی، سریهای الماسی مسطح یا مخروطی استفاده میشود تا بتواند کامپوزیت را شکل و صیقل دهد. در حالی که برای حفر کانال ریشه، سریهای الماس استپشکل و گوشهدار کارآمدتر هستند.
از آنجا که شکل فرزها تمایز زیادی باهم دارند، مهمترین عامل برای تعیین نوع این ابزارها هستند. برخی از پرکاربردترین اشکالی که امروزه برای ساخت فرزهای دندانپزشکی به کار میروند، عبارتند از:
بالمیل یا آسیاب گلولهای (Ball mill)
این فرزها، مناسبترین نوع برای حذف بافت پوسیده دندان، باز کردن کاویتهها در حین جراحی و همینطور ایجاد شیارهای هدایت کننده در درمان ارتودنسی هستند.
فرزهای استوانهای
این فرزها در دندانپزشکی ترمیمی یکی از پر مصرفترینها هستند. تراش دندانها، ایجاد دیوارههای صاف و موازی، ترمیمهای غیرمستقیم که نیاز به آندرکات ندارد و... کاری است که این فرزها انجام میدهند. این فرزها در دو نوع ساده و یا با بریدگیهای عرضی موجود هستند.
فرزهای استوانهای با سر عمودی (Cylindrical burs, right angle head)
این فرزها برای ایجاد سطوح هموار بسیار مناسب هستند.
فرزهای استوانهای با سر منحنی (Cylindrical burs, curved head)
مناسب برای ایجاد شیارهای هدایت کننده اکلوزال
فرزهای استوانهای با سر گرد (Cylindrical burs, round headed)
برای ستینگ و ایجاد شیارهای هدایت کننده و بول (Bevel) در اقدامات پیش از جراحیهای پروتز
فرزهای مخروطی
معمولاً در تراش و اصلاح دیوارهها، پاکسازی پوسیدگیها و صیقلدهی دیوارههای حفره مورد استفاده قرار میگیرند. از نظر نوع، این ابزارها نیز مشابه فرزهای استوانهای دو دسته "ساده" و "دارای بریدگیهای عرضی" را در بر میگیرند.
فرزهای مخروطی با سر عمودی (Cone drill, right angle head)
به منظور ایجاد step و ایدهآلترین تعیین خط آخر در آمادهسازیهای پروتزی، استفاده میشوند.
فرزهای مخروطی وارونه (Inverted cone drill)
مناسبترین گزینه برای آماده سازی کاویتههای نگهدارنده .
برای ایجاد آندرکات و دیوارههای متقارب، از فرزهای مخروطی معکوس استفاده میشود. هنگام کار با این فرزها، باید مراقب باشید زیرا شکل خاص آنها ممکن است باعث برداشت بیش از حد نسج دندان در دیواره مجاور پالپ شود.
فرزهای شعله شمعی (Flame drill)
این فرزها برای نواحی پراصطکاکی چون دندانهای جلو و نیش بهترین گزینه هستند.
فرزهای چرخی (Wheel Bit)
مورد استفاده برای حفظ ریتنشن مکانیکی، خصوصاً در نواحی با اصطکاک شدید.
فرزهای سرپهن یا تورپیدو (Terpedo Bit)
فرزهایی که به طور ویژه برای ایجاد خطوط نهایی در پروتزهای ثابت طراحی شدهاند.
کروی شکل (گرد)
برای آمادهسازی حفرههای دندانی، ایجاد نقاط دسترسی، آمادهسازی کانال و ایجاد آندرکات، فرزهای کروی مناسب هستند. همچنین، این فرزها در تراش شیارها، تعبیه گیر ثانویه حفرههای ترمیمی و برداشت پوسیدگیهای عمیق استفاده میشوند.
گلابی شکل
مناسب برای تراش حفرههای کلاس یک آمالگام و تراش ترمیمهای گلدفویل
انواع و کاربرد فرزهای الماسه دندانپزشکی
الماسهها، بسیار محبوب و مورد استفاده هستند. آنها دارای نوک سخت و لاکید بوده و برای موارد مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. در زیر به برخی از انواع و کاربردهای فرزهای الماسی در دندانپزشکی اشاره میکنیم:
فرزهای الماسه ترمیمی
این نوع فرزها برای برش، شکلدهی و اصلاح ترمیمهای دندانی مانند روکشهای پرسلن و کامپوزیتها استفاده میشوند. سر فرزهای الماسه قابلیت شکلدهی دقیق و برش دقیق در ساختارهای ترمیمی را دارا هستند.
فرزهای الماسه اندودنتیک
این فرزها برای حفر کانالهای ریشه و اندودانتیک (درمان عصب) استفاده میشوند. آنها میتوانند به طور دقیق بافت دندانی را حذف و شکل بدهند.
فرزهای الماس ایمپلنتولوژی
در عمل جراحی ایمپلنت دندان، فرزهای الماسی با کیفیت عالی استفاده میشوند. این فرزها توانایی حفر دقیق و شکل دهی سطوح ایمپلنت را دارا هستند. همچنین، آنها قادر به حفر کانالهای استپ استپ (Prep) نیز هستند. این استپ استپها جهت ایجاد اتصال قوی و محکم بین ایمپلنت و پروتز دندان مورد استفاده قرار میگیرند.
فرزهای الماس جراحی لثه
برای جراحی لثه و حفظ ساختارهای بافتی حول دندان (مانند جراحی گینگیووستومی و گینگیوپلاستی)، فرزهای الماس استفاده میشود. آنها برش دقیق، بدون خونریزی زیاد و با کنترل بالای بافت را فراهم میکنند.
فرزهای الماس از نظر جنس و کیفیت دارای متغیرهای مختلفی هستند. پارامترهای مهم شامل اندازه سر فرز، خلوص الماس، اندازه و تعداد ذرات الماس در فرز، طول ساقه فرز و سرعت چرخش فرز است.
کدخوانی فرزهای دندانپزشکی
برای دندانپزشکی ترمیمی چه فرزهایی مناسبتر هستند؟
برای پوسیدگی کوچک تا متوسط کلاس 1 و 2 | فرز الماسی روند و مخروطی وارونه و فرز کارباید مخروطی وارونه بلند |
برای پوسیدگی های بزرگ کلاس 1 | فرز الماسی و کارباید مخروطی وارونه بلند |
برای برداشت پوسیدگی و یا مواد ترمیمی نزدیک به پالپ | فرز الماسی و کارباید روند |
برای ایجاد حفره اکلوزال در پوسیدگی بزرگ کلاس 2 | فرز الماسی و کارباید مخروطی وارونه بلند و کوتاه |
برای پوسیدگی کلاس 3 و تراش اولیه پوسیدگی کلاس 5 | فرز الماسی و کارباید روند |
برای پوسیدگی کلاس 3 و 4 | فرز الماسی روند و شعله شمعی |
برای پرداخت سطح اکلوزال و پروگزیمال | فرز الماسی زرد و یا کارباید روند و بیضی شکل مثل شعله شمعی و تخم مرغی |